top of page

PADI Enriched Air Diver – Nitrox

Tečaj PADI Enriched Air Diver – Nitrox je namenjen rekreativnim potapljačem, ki želijo izboljšati svoje znanje in izkušnje s potapljanjem z mešanico, imenovano Nitrox. Potapljanje z Nitroxom je vsekakor način potapljanja, ki postaja vse bolj priljubljen med potapljači, saj omogoča daljše čase pod vodo in manj utrujenosti po potopu.

Tečaj vključuje teoretični del, kjer se boste naučili vseh pomembnih konceptov, ki so povezani s potapljanjem z Nitroxom, kot so prednosti, omejitve, kaj je potrebno upoštevati pri mešanju plina, kako se izračuna največjo globino in čas potopa ter kaj storiti v primeru težav. Poleg tega se boste naučili uporabljati posebno opremo za merjenje kisika v mešanici ter kako pravilno označevati jeklenke s plinom.

Praktični del tečaja vključuje dva potopa, kjer boste pridobili praktične izkušnje z uporabo mešanice, ki vsebuje večji delež kisika kot zrak. Potapljali se boste v različnih globinah ter se naučili pravilno upravljati z mešanico in izračunati največjo globino in čas potopa.

Na koncu tečaja boste pridobili certifikat PADI Enriched Air Diver – Nitrox, ki vam bo omogočil potapljanje z Nitroxom do globine 40 metrov. V primeru, da se odločite nadaljevati svojo pot v potapljaškem svetu, pa vam bo tečaj dal odlično izhodišče za nadaljnje specialnosti in tečaje ter vam omogočil še bolj varno in uživaško potapljanje.

Za tečaje Nitrox navadno ne razpisujemo tečaja, ampak ga zaradi velike prilagodljivosti tekom poletja lahko organiziramo tudi le za eno osebo.

bottom of page