top of page
Instructor-IDC-Nemo-Divers(1).jpg

PADI IDC – Inštruktorski tečaj

Zakaj sploh inštruktorski?

Si želiš, da bi morje postalo tvoja pisarna? Si želiš, da v tvojem profesionalnem življenju ne bi bilo ponedeljkov, ki se nikoli ne končajo, dolgih in mučnih sestankov, ki ti pijejo kri? Če je to tako, potem je čas, da razmisliš o potapljanju kot o svoji karieri.

Dejstvo je, da se ti kar naenkrat odprejo možnosti PADI-jeve globalne mreže, kar pomeni, da si brez težav poiščeš službo na Maldivih, v Egiptu ali v kakšni še bolj tropski deželi, kjer ti bo sonce sijalo 365 dni v letu, obkrožen pa boš z nasmejanimi tečajniki, ki bodo nate gledali kot na nekoga, ki jim je predstavil popolnoma nov svet … verjemi mi, občutek je čudovit!

 

Kaj se učiš na PADI inštruktorskem tečaju PADI IDC?

Na inštruktorskem tečaju PADI IDC (Instructor Development Course) se učiš, kakšna so ta pravila, zakaj se jih je treba držati, kako se jih je najlažje držati, poleg tega pa tudi o tem, kakšni so priporočeni pedagoški prijemi za odrasle in otroke. Učiš se  o marketinških prijemih, o potapljaškem trgu in o tem, kako reševati določene težave pri tečajnikih in v realnih potapljaških situacijah.

Kdo lahko postane PADI inštruktor?

Inštruktor po PADI-ju lahko postane vsak, ki je starejši od 18 let in je Dive Master po PADI-ju oziroma ekvivalent po kakšni drugi priznani potapljaški šoli, oziroma inštruktor po drugi potapljaški šoli. Zgornje starostne omejitve ni. Predvsem pa je zaželjeno, da postane inštruktor tisti, ki se v vodi počuti dobro, ki ima rad ljudi in ki uživa v tem, da svoje znanje deli z drugimi.

Potek tečaja

Inštruktorski tečaj PADI IDC je sestavljen iz dveh delov, ki se lahko izvajata ločeno oziroma skupaj v obliki IDC-ja.
Prvi program je program AI (Asisstant Instructor).
Drugi program je program OWSI (Open Water Scuba Instructor).

IE (Instructor Examination)

IE ni več del IDC-ja, je pa tesno povezan z njim. Po končanem IDC-ju se morajo kandidati za inštruktorje izkazati še na IE-ju preden postanejo inštruktorji. Tam morajo v dveh dneh neodvisnemu ocenjevalcu, ki ga pošlje PADI in oceni če so kandidati res primerni za inštruktorje, pokazati kaj vse so se naučili. Pri tem ocenjuje tudi njihovo profesionalnost ter njihove splošne potapljaške veščine. Poleg vode morajo kandidati tam ponovno pisati pet pisnih izpitov in standarde, na katerih morajo doseči pri vsakem vsaj 75 %.

Za več info nam pišite booking@nemo-divers.si.

bottom of page