top of page

PADI Rescue Diver

Tečaj PADI Rescue Diver je namenjen tistim, ki želijo postati resnično vešči potapljači in s tem odgovornejši sopotapljači. Čeprav ga nekateri opisujejo kot najzahtevnejši tečaj, pa zagotavlja veliko zadovoljstva in izkušenj ter predstavlja ključen korak na poti do profesionalne stopničke kot Divemaster ali Master Scuba Diver.

Na tečaju se boš naučil novih tehnik samoreševanja ter reševanja sopotapljača v različnih situacijah. Pridobil boš znanje o tem, kako preprečiti morebitne nesreče in kako ravnati v primeru, da se te že zgodijo. Na koncu tečaja boš znal učinkovito in varno reševati sopotapljače v stiski.

Tečaj je sestavljen iz treh dni. Prvi dan boš spoznal osnove prve pomoči in nujne medicinske pomoči na tečaju Emergency First Response. Naslednja dva dni pa bosta namenjena teoriji, vajam ter praktičnim potopom. Na drugi dan boš izvedel en ali dva potopa, kjer boš spoznal osnove iskanja in reševanja sopotapljača. Tretji dan pa se boš srečal s celovitim scenarijem, ki bo zahteval uporabo vseh pridobljenih znanj in spretnosti.

Cena tečaja znaša 260 €, vključno z izposojo opreme, vsemi predavanji in potopi ter izdelavo PADI kartice. Za udeležbo na tečaju Emergency First Response pa je potrebno doplačilo v višini 100 € (če še nimaš potrdila o opravljenem tečaju prve pomoči ali ekvivalenta, ki ni starejši od 2 let).

Program:

1. dan: Emergency First Response (prva in druga pomoč)

2. dan: teorija + vaje (1 - 2 potopa)

3. dan: teorija + vaje (1 - 2 potopa + zaključni test + organizacija reševanja)

Če želiš postati boljši in varnejši potapljač ter hkrati razširiti svoja znanja in izkušnje na področju potapljanja, je tečaj PADI Rescue Diver pravi za tebe. Prijavi se in postani bolj samozavesten ter pripravljen v različnih situacijah pod vodo!

bottom of page